Prins Marco 1e & Adjudant Wouter hoogheden 2019 bij C.V. De Nettelkörnkes

Door op in

Prins Marco 1e & Adjudant Wouter hoogheden 2019 bij C.V. De Nettelkörnkes

 

Op vrijdagavond 4 januari werd het prinsenbal van C.V. De Nettelkörnkes gehouden in Pelle’s zaal en café in Deurningen. Na de officiële opening om 20.11 uur werd er om 20.15 uur begonnen met het officieel installeren van de nieuwe bestuursleden en leden van de raad van elf. Ondanks dat de Hoogheden van 2018 al afgetreden zijn op het OpBokBal willen de Nettelkörnkes natuurlijk niet definitief afscheid nemen van deze heren binnen de vereniging. Daarom werd als eerste Oud Prins Michel gevraagd door de voorzitter van de Garde van Oud-Prinsen, Harold oude Smeijers, om toe te treden tot dit illustere genootschap. Michel gaf aan graag toe te treden en kreeg daarop zijn steek terug. Ook werden hem de versierselen die bij het lidmaatschap van de Oud-Prinsen behoren opgespeld. Daarop was het woord aan Oud-Adjudant Gerald Moleman. Als voorzitter van het genootschap van Oud Adjudanten; de Nettelkearls, had hij de eer om Oud Adjudant Wim te vragen om toe te treden tot het genootschap. Ook Wim kreeg zijn steek terug en er werd bij hem de bijhorende versierselen opgespeld waardoor zijn lidmaatschap van de Nettelkearls ook een feit was.

Om elf minuten over negen was het tijd voor de opkomst van de Hoogheden van 2019. Na een paar weken gissen en raden kwam er aan alle onzekerheid een einde. Met nog een aantal laatste aanwijzingen werd de spanning in de zaal opgevoerd. De Hoogheden werden, verscholen in een levensgroot Nettelkörnke, binnengebracht. Een laatste presentatie werd ingestart waarbij er steeds meer aanwijzingen over de identiteit van de Hoogheden duidelijk werd. Daarop werden de Hoogheden aangekondigd. Als eerste kwam Adjudant Wouter te voorschijn met in zijn kielzog Prins Marco. Zij werden enthousiast begroet door alle aanwezigen en namen meteen het voortouw in de grote polonaise.

Prins Marco 1e is Marco Spekhorst. Marco is 31 jaar en woont samen met Bionda. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de firma Plegt-Vos, waar hij zich bezig houdt met het technisch en in 3D uitwerken van projecten binnen de modulaire- en prefab elementen bouw. In zijn vrije tijd mag hij graag een balletje trappen bij DSVD 4 op het veld en bij de Tegenpartij in de zaal. Ook geniet hij graag samen met Bionda van een biertje en een wijntje van de tuin. Marco zet zich ook vrijwillig in voor het dorp als bestuurslid van St. Dorpsbelang Deurningen en als lid van het Comité MijnDeurningen2030.

Adjudant Wouter is Wouter Kemna. Wouter is ook 31 jaar en woont samen met Jorike. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij de firma Hahn+Kolb Tools Benelux in de functie als hoofd verkoop binnendienst. Wouter zijn grootste hobby is voetbal. Na vele jaren in de hoofdmacht van DSVD te hebben gespeeld is hij afgelopen jaar vanwege een enkelblessure noodgedwongen een stapje lager gaan voetballen. Daarnaast mag hij in zijn vrije tijd graag skiën en tennissen en niet te vergeten een biertje drinken met familie en vrienden.

De Hoogheden zijn echte kameraden van elkaar. Delen de passie voor voetbal, skiën en après-skiën. Samen slaan ze een feestje, vakantie of festival niet af. Ze hebben zelfs met hun kameradengroep een heuse carnavalsclub opgericht genaamd “CV de Zweednaat” Daarnaast hebben de beide Hoogheden van jongs af aan carnavalsbloed door hun aderen stromen. Marco als zoon van oud-adjudant Bennie, broer van oud-adjudant Roy en broer van oud-nettelwichke Maureen. Wouter als zoon van oud-prins Herman. Ook de beide dames beschikken over het nodige carnavalsbloed.

Samen zullen de beide heren dit jaar in de polonaise voorop gaan als Prins Marco 1e & Adjudant Wouter. Het 53ste hooghedenpaar van CV. De Nettelkörnkes.

Na de bekendmaking werden de Prins en Adjudant officieel geïnstalleerd als Hoogheden voor 2019. Dit gebeurde door het omhangen van de Prinsenketting en de Adjudantenketting. Uiteraard hebben Prins Marco 1e & Adjudant Wouter ook verschillende goede voornemens voor zichzelf en het dorp Deurningen in hun regeringsjaar. Dat droegen zij voor in hun proclamatie. Deze eindigde met het motto waaronder Prins Marco 1e & Adjudant Wouter carnaval in Deurningen gaan vieren:

“A’w goat, dan goaw!

Nadat het motto bekend was werden de eerste onderscheidingen uitgereikt. Ook kregen de Hoogheden de eerste exemplaren van het verenigingsmagazine ’t Nettelkörnke overhandigd door de redactie. Daarop nam blaaskapel “Lavasjkierie” het heft in handen. Zij lieten hun muzikale kunsten los op de zaal. Ver na middernacht verdwenen de laatste feestvierders naar huis.

Zondag wachten reeds de eerste officiële taken voor Prins Marco 1e & Adjudant Wouter. Om 13.30 uur werd op het St. Plechelmusplein het symbool van de vereniging, “’t Nettelkörnke”, geïnspecteerd. Vervolgens werd bij de entree van de Deurningen de put geïnspecteerd. Daarna werden de gevelversieringen die door de technische commissie aangebracht waren bij zowel het huis van de Prins als de Adjudant onthuld.

Rond 15.30 uur werd de buitenresidentie, café restaurant Siemerink, geopend samen met familie, vrienden, buren en Nettelkörnkes”. Dansgroep “de Nettelwichkes” en kapel “Lavasjkierie” zorgden hierbij voor de feestelijke ondersteuning.

Komende zaterdag 12 januari wacht de Hoogheden een bijzonder feest. Dan vindt namelijk de 26e editie van het Noaberbal plaats. De Hoogheden en verenigingen van de oude gemeente Weerselo ( CV de Knollentrekkers uit Weerselo, ’n Lesten Stuuver uit Rossum, De Buisman’s Kearls uit Saasveld en De Nettelkörnkes uit Deurningen) presenteren zich dan aan elkaar. Dit alles gebeurt dit jaar in de grote tent op het St. Plechelmusplein in Deurningen vanaf 20.00 uur.

« »