Lid van Verdienste 2019; Joop ten Have

Door op in

Lid van Verdienste 2019; Joop ten Have

Zondag 24 februari werd tijdens een zeer drukbezochte receptie bij Partycentrum Ensink in Weerselo voor Prins Marco 1e en Adjudant Wouter ook het Lid van Verdienste 2019 bekend gemaakt.
Elk jaar wordt er door de Garde van oud Prinsen onafhankelijk gestemd.
Iemand komt in aanmerking voor deze eretitel wanneer men zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeenschap Deurningen.

Dit jaar kwam de eer toe aan niemand minder dan Joop ten Have. In een toespraak haalde de voorzitter van de Prinsengarde Harold Oude Smeijers de verdiensten en activiteiten van Joop ten Have aan. Als blijk van waardering kreeg hij de erespeld opgespeld, behorende bij de onderscheiding Lid van Verdienste 2019 van de gemeenschap Deurningen.

Al vanaf het begin is Joop ten Have betrokken bij de oprichting van Tennis Vereniging Deurningen. Samen met Herman in het Veld en Jan Schepers deel uitmakend van het eerste bestuur en begonnen op het handbalveld. Voordat er getennist kon worden moest eerst het net worden opgebouwd; daarna kon er worden getennist op het verharde handbalveld. Al snel groeide de tennisclub onder meer door het enthousiasme van Joop en kon op de Veldzijde een nieuw tennispark worden aangelegd. Vele ontwikkelingen heeft Joop voor de tennisclub begeleid, de aanleg van baan 3, de bouw van het nieuwe clubgebouw, de aanleg van de lichtmasten en ook de aanleg van de kunstgrasbaan 5. Dit gebeurde vaak in eigen beheer met veel eigen werkzaamheden van de leden van de Tennis Vereniging. Altijd was bij Joop de enthousiasme aanwezig om hierbij te helpen en dit in goede banen te begeleiden.

Ook nieuwe leden vinden bij Joop ten Have een hartelijke ontvangst en Joop is altijd bereid om met de nieuwe leden een balletje te slaan. De nieuwe leden krijgen een tennisgroepje aangewezen en met de recreantencommissie zorgt Joop ervoor dat iedereen op de maandag- of woensdagavond een balletje kan slaan.

Maar ook zorgt Joop als groundsman ervoor dat de tennisbanen er altijd perfect bijliggen. Het is heel gebruikelijk dat Joop 4 of 5 keer per dag naar de tennisbaan fietst of loopt voor een klusje.

De onderscheiding van Lid van Verdienste krijgt Joop niet alleen maar vanwege de inzet voor de Tennis Vereniging. Ook naast de Tennis Vereniging heeft Joop vele zaken opgepakt voor het dorp Deurningen.

Regelmatig gaat Joop met de Zonnebloem mee en zorgt Joop ervoor dat bijvoorbeeld mensen die minder goed te been zijn kunnen genieten van een mooie vakantie. Naast de Zonnebloem is Joop ook actief bij de Plechelmuskerk in Deurningen. Door de week is Joop vaak actief als acoliet en zorgt er dan voor dat een viering of mis in goede banen wordt geleid. Ook is Joop regelmatig te vinden bij het onderhoud van het kerkhof en de tuin van de Plechelmuskerk. Hier is Joop vaak te vinden met een schoffel en hark en zorgt Joop ervoor dat het gras van de pastorietuin er weer strak bijligt. Tevens zet Joop zich elk jaar in voor de Actie Kerkbalans; op deze manier zorgt Joop ervoor dat de kerk in Deurningen kan blijven bestaan.

In de jongere jaren was Joop actief bij de oprichting van het jeugdkamp in Harreveld. Deze opzet was zo positief dat er gelijk het eerste jaar met 100 kinderen op kamp naar Ruurlo werd gegaan. Het omgaan met kinderen is Joop op het lijf geschreven. Allereerst heeft Joop drie jaren lesgegeven op de basisschool in Deurningen. Daarna heeft Joop de overstap gemaakt naar de Mavo in Borne. Vele scholieren heeft Joop daar geholpen met de lastige vakken natuurkunde en scheikunde. Als wij scholieren uit die tijd spreken dan horen wij louter positieve verhalen.

Daarnaast is Joop ook jaarlijks te vinden als vrijwilliger op de Fancy Fair Feesten. Hier is Joop actief achter de bar, de cafetaria maar ook de opruimdienst in de vroege ochtend.

Al met al vele werkzaamheden; Joop heeft de titel Lid van Verdienste 2019 meer dan verdiend!

Bestuur en leden C.V. “Nettelkörnkes”

« »