Wisseling van de Hofauto wacht

Door op in

Wisseling van de Hofauto wacht

Al vele jaren beschikken de Nettelkörnkes over een Hofauto. Om precies te zijn al sinds 1986. Het toenmalige bestuur had in de jaren daarvoor met eigen auto’s ervoor gezorgd dat de Hoogheden keurig werden rondgereden, maar in dat jaar hebben ze autobedrijf Maathuis bereid gevonden om een Hofauto te leveren. Henk Maathuis, toenmalig eigenaar van Autobedrijf Maathuis weet het zich nog goed te herinneren. ‘Een Ford Sierra’, want Maathuis was in die tijd Ford specialist, ‘was de eerste Hofauto van de Nettelkörnkes’. Op het dak een imperiaal met daarop een zelfgemaakt bord met daarop “de Nettelkörnkes” zodat goed zichtbaar was dat dit de Hofauto van de Nettelkörnkes was. In de jaren daaropvolgend volgden nog vele Ford exemplaren als Hofauto. Ook toen Maathuis de ommezwaai maakte naar het merk Hyundai bleef het de hofleverancier van de Nettelkörnkes. De uitingen werden in de loop der jaren ook meer geprofessionaliseerd. Het bord op het dak heeft zich ontwikkeld tot moderne bestickering over de gehele auto zodat goed duidelijk is dat dit de Hofauto is, wie de Hoogheden zijn en uiteraard dat Autobedrijf Maathuis de hofleverancier is. De autowereld veranderd de laatste jaren enorm. Autobedrijf Maathuis veranderd mee met deze tendens. Zo hebben de Nettelkörnkes het carnavalsseizoen 2015 rondgereden in een Isuzu toen Maathuis naast Hyundai specialist zich ook specialiseerde in dat merk. Ook toen Henk een stap terug heeft gedaan en Marc en Martijn het roer over hebben genomen bleven ze trouw de hofleverancier. De afgelopen jaren is de focus voor Autobedrijf Maathuis echter meer en meer komen te liggen op het onderhoud van auto’s en met de komst van het dealerschap van Profile Tyre Centre werd dit versterkt. Wat overigens niet wegneemt dat ze nog steeds nieuwe en gebruikte auto’s leveren en verkopen. In de aanloop naar carnavalsjaar 2020 heeft Autobedrijf Maathuis aangegeven dat ze na al die jaren wilden stoppen met het leveren van de Hofauto voor de Nettelkörnkes door het verleggen van de focus van het bedrijf richting onderhoud en bandenservice. Hoewel de Nettelkörnkes dit besluit enorm betreuren respecteren zij de keuze van Autobedrijf Maathuis. De Nettelkörnkes zijn Autobedrijf Maathuis enorm dankbaar voor de maar liefst 34 jaar en dus ook de 34 Hofauto’s die zij als hofleverancier beschikbaar hebben gesteld.

Hoe nu verder was toen de gedachte bij het bestuur van de Nettelkörnkes. Wat zij echter niet wisten was dat het driemanschap van de Nettelkörnkes al volop in de voorbereiding zat met de Hoogheden voor 2020, Prins Bjorn 1e & Adjudant Patrick. En laat de Prins nu ook eigenaar zijn van een autobedrijf, Garage Lubbers in Hengelo. Voor het driemanschap was het dus direct duidelijk welke garagehouder er als eerste benaderd moest worden voor het leveren van de Hofauto voor 2020, echter konden zij dit natuurlijk niet zo direct duidelijk maken. Dat zou immers de identiteit van de Hoogheden verraden. Een knap staaltje blufpoker van het driemanschap richting het bestuur moest er aan te pas komen om hen er van te overtuigen dat zij wel zorg zouden dragen voor het vinden van een nieuwe leverancier van de Hofauto. Bij de eerstvolgende geheime bijeenkomst van het driemanschap werd de zaak beklonken. Prins Bjorn gaf aan dat Garage Lubbers voor het jaar 2020 zorg zal dragen voor een mooie Hofauto voor de Nettelkörnkes.

Op zaterdag 11 januari, een week na de opkomst van Prins Bjorn 1e & Adjudant Patrick, was het dan zover. Onder begeleiding van het driemanschap gingen de Hoogheden naar de Pasmaatweg in Hengelo waar Garage Lubbers gevestigd is. Daar stond het pronkstuk al te wachten. Dit jaar zullen de Nettelkörnkes beschikken over een prachtige Hofauto. Een Citroën C3 Aircross voorzien van prachtige bestickering. Het aanbieden leverde echter nog een praktisch probleem op. Omdat de garagehouder tevens Prins is wordt het aanbieden van de sleutel een uitdaging was de conclusie van het driemanschap. Echter hadden zij niet gerekend op de creatieve geest van Hoffotograaf Maikel Kamphuis. Met een stand-in en het betere photoshopwerk van de familie Kamphuis is het gelukt om het aanbieden van de hofauto mooi vast te leggen op de gevoelige plaat.

We willen Autobedrijf Maathuis nogmaals danken voor de samenwerking in de afgelopen 34 jaar. En we zien uit naar een fijne samenwerking met Garage Lubbers.

Bestuur CV de Nettelkörnkes

« »