Hoogstaand gala CV de Nettelkörnkes

Door op in

Hoogstaand gala CV de Nettelkörnkes

Deurningen. Voor het achtste jaar op rij in de sporthal en voor de 44e keer in totaal hebben afgelopen vrijdag en zaterdag de gala-avonden van CV de Nettelkornkes plaatsgevonden in een tot galazaal omgedoopte sporthal ’t Hoge Vonder. Een kleine 900 bezoekers, verdeeld over de twee avonden, met Prins Bjorn 1e & Adjudant Patrick als eregasten, kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Zang, dans, buut; alles kwam voorbij. Na het welkomstwoord van voorzitter Rick Tijert kreeg Johnny van Rijn de microfoon als presentator van de avond, althans voor 20 minuten. Wat volgde was namelijk een act rondom de presentatorwissel. Johnny heeft na 7 jaar presenteren aangegeven dat hij er mee wou stoppen. In een door Gerald Moleman geschreven hilarische act, waar naast Gerald zelf ook een rol weggelegd was voor Guus Blokhuis, kwam ogenschijnlijk heel toevallig Jorien Tijert het podium op vanuit de zaal om een poging tot presenteren te wagen. Dat dit echter allemaal al lang voor de start van deze gala in kannen en kruiken was bleek wel uit het feit dat Jorien goed voorbereid was en de bezoekers perfect door de avond heeft geleid. De gala-avonden hebben met Jorien weer een presentatrice voor de komende jaren. Wat volgde was het openingslied verzorgd door de dames van La-dies; Francy Wilthuis, Christie Withag, Sandra Nieuwenhuis en Chantal Wegman. De eerste buut van de avond kwam van Remco Moekotte en Stefan Detert oude Weme. Met hun gevleugelde uitspraak ‘ik en mien breur, mien breur en ik’ bespraken de perfect op elkaar ingespeelde, op leeftijd zijnde heren, alles wat vroeger beter was. Aansluitend was het podium voor La Mina’s. Als 4 zeemeerminnen op weg naar het songfestival toonden zij hun prachtige zangkunsten met onder andere een hele mooie ode aan de boer. Ook de Dwarsliggers waren weer van de partij. In een speciale aflevering van “van jonge leu en oale groond” kon het publiek het televisiekijkgedrag van Gerrit en Mans bekijken. Met name het programma Lingo viel erg in de smaak bij de beide heren, maar zeker ook bij de zaal.

Na de pauze werd het podium betreden door “oh de twalet”. De dames Babet Blokhuis en Elise Tijert hadden al aan het begin van de avond bij de garderobe gestaan en tijdens de pauze bij de toiletten als toiletjuffen. Op het podium bespraken zij alle roddels die zij op het toilet gehoord hadden. Ook bleek de gehele administratie van de gemeente Dinkelland achter te zijn gebleven in de toiletten. Burgemeester John Joosten bleek in ruil daarvoor de playboy mee genomen te hebben van de wc. Tot hilariteit van de zaal moest hij deze wel weer keurig inleveren bij de dames. Ook de Oud Prinsen hadden een afvaardiging van hun leden het podium opgestuurd. Met een grandioze uitbeeldingsact, waarbij fluorescerende schmink en blacklights voor schitterende effecten zorgden wisten zij de zaal voor zich te winnen. De buut ‘Klep hoaln’, vertolkt door Brigit Legtenberg en Marcel Dreierink was een heerlijk samenspel tussen de beide artiesten. Als de kibbelende Beernd en Marie kregen zij de lachers op de hand, met name door het verkeerde gebruik van spreekwoorden door Beernd en de reactie van Marie daarop. De laatste buut van de avond was voor Remco Kerkhof Jonkman. Als Lijdende Rechter gaf hij de bezoekers een inkijk in de rechtspraak in civiele en strafrechtelijke zaken. Dat menig Deurninger hierbij op de hak genomen werd kon de zaal wel waarderen. En passant wist hij met zijn uitspraak er nog een compleet verzorgde barbecue door de hoogheden uit te slepen voor alle artiesten, wat achter de schermen natuurlijk op veel goedkeuring kon rekenen. Het laatste optreden van de avond was er een van Elles oude Smeijers. Samen met dansgroep ‘Moves’ verzorgde zij een spetterend optreden door haar live vertolking van ‘Atemlos durch die Nacht’ compleet met schommels en confettikanonnen. Gedurende de avond gaven de twee dansgroepen van de Nettelkörnkes een flitsend optreden weg. Zowel de Nettelwichkes als de Nettelwichter kregen de handen van het publiek op elkaar.

De avond werd afgesloten met een grande finale waarbij alle artiesten en medewerkers het podium betraden en gezamenlijk met alle aanwezigen het Deurninger lijflied “Tussen Hengel en Olnzel” zongen. Gala 2020 mag als hoogstaand worden beschouwd. Op naar volgend jaar voor editie 45 tijdens het 55e  jubileumjaar van de Nettelkörnkes!

« »