Geen Hoogheden, optocht en grote feestavonden voor CV de Nettelkörnkes in 2021!

Door op in

Geen Hoogheden, optocht en grote feestavonden voor CV de Nettelkörnkes in 2021!

We hadden het liever anders gezien, helemaal vanwege ons 55-jarig jubileum, maar komend carnavalsseizoen hebben we in Dinkelland en dus ook in Deurningen geen Hoogheden, geen grote optochten en geen grote feestavonden als gevolg van de COVID-19 uitbraak en de daaraan verbonden maatregelen. Wel zal er door de Nettelkörnkes, net als alle andere verenigingen, gekeken worden naar alternatieve manieren om toch het carnavalsseizoen niet helemaal geruisloos aan ons voorbij te laten gaan. Lees meer in onderstaand persbericht namens alle Dinkellandse carnavalsverenigingen en de gemeente Dinkelland.

Carnavalsverenigingen op zoek naar alternatieven

De Dinkellandse carnavalsverenigingen zijn samen met de gemeente Dinkelland tot het besluit gekomen dat de carnavalsviering er anders uit komt te zien dit jaar. Er komen in het carnavalsseizoen 2021 geen hoogheden, geen grote optochten en geen grote feestavonden. Er wordt gezamenlijk gekeken naar welke alternatieven er zijn.

“De huidige richtlijnen hebben ook ons uiteraard aan het denken gezet”, geeft vertegenwoordiger van de Dinkellandse verenigingen Silvia Morshuis aan. In een gezamenlijk overleg tussen de verenigingen en de gemeente is het besluit genomen het carnavalsseizoen aan te passen. “In de gemeente Dinkelland kennen we een uitbundig carnavalsseizoen en hebben we veel actieve verenigingen. Carnaval kenmerkt zich door de vele mensen dicht op elkaar en dat is op dit moment niet verantwoord”, geeft burgemeester John Joosten aan.

 “We gaan voor een aangepast seizoen dit jaar. We weten dat dit besluit voor velen een teleurstelling is, maar als verenigingen vinden wij dat de gezondheid van iedereen ten allen tijde voorop hoort te staan. Uiteraard zullen wij niet stilzitten en we hopen dat er, rekening houdend met de op dat moment geldende actuele richtlijnen, mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Dit gaan wij in nauw overleg en in samenwerking met de gemeente Dinkelland doen,” licht Silvia Morshuis toe. “Deze instelling van de verenigingen juichen we toe. Door de huidige richtlijnen zijn er bepaalde dingen niet mogelijk, maar er kan ook zeker veel wel. We werken graag mee aan de alternatieven die worden bedacht door de verenigingen. We blijven met elkaar in gesprek”, vertelt burgemeester John Joosten. Via de sociale media kanalen van de verenigingen kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom carnaval 2021.

« »