wat geweest is.

Door op in met Geen berichten

wat geweest is.

Prins Harold en Adjudant Léon hoogheden bij C.V. De Nettelkörnkes uit Deurningen.

Op vrijdagavond 6 januari werd het prinsenbal van C.V. De Nettelkörnkes gehouden in de nieuwe zaal van Café Pelle’s in Deurningen. Daarmee is het eerste feest in de nieuwe zaal van caféhouder Roy Spekhorst een feit. Na maanden van hard werken mocht het resultaat er dan ook zijn en menig aanwezige concludeerde dat de zaal een ware aanwinst voor het dorp Deurningen is.

Om 20.15 uur werd er begonnen met het afvoeren van de Hoogheden van 2011, Prins Billy 1e en Adjudant Gerald. Nadat zij bedankt waren voor de manier waarop zij het carnaval in 2011 geleid hebben kregen ze nog een laatste polonaise en een optreden van dansgroep “De Netteldeernkes”. De Hoogheden werden ontdaan van hun steek, cape en scepter en gaan vanaf dat moment door het leven als Oud Hoogheden. Oud-Prins Billy 1e werd daarop opgenomen in de Garde van Oud-Prinsen. Hij kreeg de versierselen die hierbij horen opgespeld door de voorzitter van de Garde van Oud-Prinsen van De Nettelkörnkes. Oud-Adjudant Gerald trad toe tot het Genootschap van Oud-Adjudanten “De Nettelkeerls”. Ook hij kreeg de hierbij horende versierselen uitgereikt door de voorzitter van de Garde van Oud-Adjudanten. Daarna werden zij door de Raad van Elf op een ludieke wijze afgevoerd naar het anonieme carnavalsbestaan. De beide heren werden getweeën in één schildersoveral gehesen en kregen allerlei benodigdheden om de rode beer na een jaar tijd weer in “De Witte Beer” te veranderen. Dit alles vond plaats onder begeleiding van kapel Lavasjkierie.

Om 11 voor 10 was het tijd voor de opkomst van de Hoogheden van 2012. Na een paar weken gissen en raden kwam er aan alle onzekerheid een einde. De Raad van 11 kwam binnen met het levensgrote Nettelkörnke met daarin de nieuwe Prins en Adjudant. Maar voordat hun identiteit bekend werd gemaakt was het eerst nog tijd voor de laatste aanwijzingen. De Hoogheden moesten vanuit ’t grote Nettelkörnke vragen beantwoorden. En bij elk antwoord hoorde een puzzelstukje. Op het grote projectiescherm verschenen één voor één alle puzzelstukjes. Langzaam werd de foto steeds duidelijker totdat alleen de puzzelstukjes waarop de gezichten van de hoogheden te zien waren nog ontbraken. Alle aanwezigen speculeerden over wie de hoogheden wel niet zouden zijn, maar nog voordat de meesten daar uit waren werd het Nettelkörnke geopend en verscheen als eerste Adjudant Léon met in zijn kielzog Prins Harold. Zij werden enthousiast begroet door alle aanwezigen en namen meteen het voortouw in de grote polonaise.

Prins Harold is Harold oude Smeijers. Harold is 39 jaar jong en is getrouwd met Elles. Samen hebben ze drie kinderen; Tess van 5, Ruth van 3 en Mats van 1 jaar. Hij is partner/ eigenaar van KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs. Tennis is een grote hobby van de nieuwe Hoogheid. Hij is niet alleen actief op de baan te vinden, maar zit daarnaast ook nog in het bestuur van TV Deurningen. Ook is hij lid van de technische commissie van diezelfde club. Een andere hobby van de Prins is golfen. Hierbij kan hij het zakelijke aspect combineren met een stukje ontspanning.

Adjudant Léon is Léon Veldhof. Léon is eveneens 39 jaar en getrouwd met Chantal. Samen hebben ze 2 dochters; Laura van 7 en Jade van 5 jaar. Hij is werkzaam als adviseur van architecten bij de firma Renson. Een Belgische producent van ventilatiesystemen en zonwerende producten.
Net zoals de Prins is de Adjudant ook een fervent liefhebber van tennissen. Niet alleen op de baan maar ook naast de baan is hij actief bij TV Deurningen. Naast tennissen mag Léon graag zijn tijd doorbrengen achter zijn computer en tablet.

De Hoogheden zijn al jaren kameraden van elkaar. Ze kennen elkaar al van jongs af aan met name door de tennis. Zo hebben ze jaren samen competitie gespeeld. Ook hebben ze samen menig toontje meegezongen bij het jongerenkoor in Deurningen.

Na de bekendmaking werden de Prins en Adjudant officieel geïnstalleerd als hoogheden voor 2012. Dit gebeurde door het omhangen van de Prinsenketting en de Adjudantenketting. Uiteraard hebben Prins Harold en Adjudant Léon ook verschillende goede voornemens voor zichzelf en het dorp Deurningen in hun regeringsjaar. Dat droegen zij voor in hun proclamatie. Deze eindigde met het motto waaronder Prins Harold en Adjudant Léon carnaval in Deurningen gaan vieren:

“Rek’nmachine & iPad kriegt ff rust, ’t is carnaval in oons Nettelkörnkesnust!”

Nadat het motto bekend was werden de eerste onderscheidingen uitgereikt. Daarop namen blaaskapel “Lavasjkierie” en Drive inn “Dos Amigos” het heft in handen en lieten hun muzikale kunsten los op de zaal. Ver na middernacht verdwenen de laatste feestvierders naar huis.

Zondag wachtten reeds de eerste officiële taken voor Prins Harold en Adjudant Léon. Om 13.30 uur werd op het St. Plechelmusplein het symbool van de vereniging, “’t Nettelkörnke”, geïnspecteerd. Daarna werden de gevelversieringen die door de technische commissie aangebracht zijn bij zowel het huis van de Prins als de Adjudant onthuld. Daarop verplaatste zich het gezelschap naar de nieuwe put die mede door inzet van de Nettelkörnkes weer terug van weggeweest is. Onder het toeziend oog van Burgermeester Cazemier hebben de kersverse Hoogheden de put officieel in gebruik genomen, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.

Rond 15.30 uur werd de residentie, café restaurant Siemerink, geopend samen met familie, vrienden, buren en Nettelkörnkes”. Dansgroep “de Netteldeernkes” en kapel “de Skoemzoegers” zorgden hierbij voor de feestelijke ondersteuning.

De hoogheden hebben een druk programma voor de boeg dit carnavalsseizoen. Te beginnen op de vrijdagavond met de opkomst van de Hoogheden van JCV de Dwarsliggers en met het Noaberbal dat aanstaande zaterdag gehouden wordt. Op het Noaberbal zullen de hoogheden van de oude gemeente Weerselo zich aan elkaar presenteren. De 4 verenigingen nemen allen hun hofkapel en dansgroepen mee en het beloofd dus een waar spektakel te worden. Iedereen is natuurlijk van harte welkom op dit feest op 14 januari vanaf 20.00 uur bij partycentrum Ensink te Weerselo.

Geen berichten


Plaats bericht


Je moet zijn ingelogd om een bericht te plaatsen.

« »