Prins Guus en Adjudant Joren van basisschool Willibrodus

Door op in met Geen berichten

Prins Guus en Adjudant Joren van basisschool Willibrodus

Prins Guus en Adjudant Joren hoogheden van Basisschool Wilibrordus

 

Vrijdag 21 januari stond in de agenda van bijna alle leerlingen van Basisschool Willibrodus in Deurningen met rood aangegeven; wie zouden toch de nieuwe hoogheden worden voor 2012. Na weken van campagne voeren door de deelnemende koppels uit groep 8 was het jongstleden vrijdag 21 januari voor hen erop op eronder. De stemmen waren geteld op vrijdag morgen, maar dat was nog niet genoeg. Om in aanmerkingen te komen om tot schoolhoogheden uitgeroepen te worden moesten de overgebleven koppels meedoen aan enkele spellen waarbij de nodige punten te verdienen waren. Om 15.00 uur was het eindelijk zo ver. Nadat alle koppels nog 1 keer waren voorgesteld aan alle klassen en verdere aanwezigen en ze allen nog 1 keer hun motto mochten voordragen was de eer van het bekendmaken gegund aan de hoogheden van de Nettelkörnkes; Prins Harold & Adjudant Léon en de hoogheden van de Dwarsliggers; King Andy & Admiraal Ilse. Als eerste maakte Prins Harold bekend welk duo als eerste af viel, waarna King Andy het tweede duo dat afviel bekend maakte. Vervolgens kregen de Hoogheden van de Nettelkörnkes en de Dwarsliggers de cape’s en steken van de jeugdhoogheden in handen en maakten zij onder luid applaus van de aanwezigen bekend dat dit jaar Prins Guus en Adjudant Joren de gelukkigen zijn geworden. Zij voeren het jeugdcarnaval aan onder hun motto; “Met disse twee kleene kearls veurop, steet’n carnaval op zien kop”. Vervolgens werd de raad van elf bekend gemaakt.

Op maandag 24 januari zijn de jeugdhoogheden vervolgens officieel geïnstalleerd. Bij de thuisresidentie van Adjudant Joren werden de jeugdhoogheden voor het eerst helemaal in hun prinsenpak gestoken en met het omhangen van de onderscheiding en het uitreiken van de scepter was de officiële installatie een feit. De eerste officiële taak van het duo was natuurlijk het uitreiken van de eerste onderscheidingen aan de directe familie. Door het onthullen van een bord in de voortuin opende Adjudant Joren vervolgens zijn eigen thuisresidentie. De jeugdhoogheden en hun gevolg gingen daarop naar Basisschool Willibrordus op daar hun residentie te openen wat gebeurde door het onthullen van twee residentieborden. Een binnen en een buiten.

Daarna vervolgde het gezelschap hun weg richting de thuisresidentie van Prins Guus. Deze thuisresidentie werd in gebruik genomen door het onthullen van een mooi bord in de voortuin door Prins Guus. Eenmaal binnen reikten de jeugdhoogheden nog een aantal onderscheidingen uit waarna het feest zich nog even voortzette.

De jeugdhoogheden hebben een druk programma in het verschiet liggen de komende weken. Als eerst zullen de hoogheden op 3 februari hun eigen feestresidentie Hades openen om daar te kunnen genieten van de Jeugdgala van de bovenbouw. Zondag 5 februari zullen ze de receptie van Prins Harold & Adjudant Léon bezoeken samen met hun raad van elf. Vervolgens zullen de jeugdhoogheden op 11 februari in Overdinkel meestrijden om de titel: Twentse Jeugdprins.

Geen berichten


Plaats bericht


Je moet zijn ingelogd om een bericht te plaatsen.

« »