Gala 2012 Nettelkornkes

Door op in met Geen berichten

Gala 2012 Nettelkornkes

Gala-avonden Deurningen 2012;  Voor en Door Deurningers.

 

Drie avonden vol zang, dans en buuts; zo kunnen de gala-avonden van C.V. de Nettelkörnkes  goed omschreven worden. De avonden hebben op 26, 27 en 28 januari plaatsgevonden bij “Luttikhuis ,Hof van gastvrijheid” in Deurningen en kunnen als zeer succesvol worden gezien. De in totaal ongeveer 800 bezoekers hebben kunnen genieten van een gevarieerd programma van alleen maar Deurninger artiesten. Voor een klein dorp als Deurningen is dat toch weer een geweldige prestatie.

Nadat Prins Harold en Adjudant Léon hun ereplaatsen hadden ingenomen, werd voor het eerst sinds jaren werd de gala weer geopend met een openingslied. Deze lofzang op Deurningen werd uitgevoerd door Theo Geerlink en Paul Hannink. Vervolgens was het podium voor W.B.V. de Fruitige Bende met hun “grote prijzen show”. In allerlei categorieën werden prijzen uitgereikt eindigend met de uitverkiezing van het mooiste dorp van Dinkelland. Over de dubieuze uitslag werd nog lang nagepraat. Niet alleen zang en buuts waren aanwezig op deze gala. Ook voor de dansliefhebbers was het volop genieten. De eerste dansact van de avond werd verzorgd door de jongste dansgroep van de Nettelkörnkes, de Nettelwichkes. Deze nog zeer jonge dames lieten met hun spetterende optreden zien dat de het met toekomst van de dansgroepen wel goed zit. Ook voor debutanten was er ruimte op de gala. De Garde van Oud Prinsen lieten met hun “lingo voor Oald Prinsen” zien dat er genoeg creativiteit in deze club zit. Middels slim gevonden 6 letterwoorden werden bijzondere  gebeurtenissen en personen voor het voetlicht gebracht. Het podium werd daarna vrijgemaakt voor de tweede dansgroep; de Netteldeernkes. Ook deze dames hebben laten zien wat ze in huis hebben met een geweldig dansoptreden als gevolg. De laatse buut voor de pauze werd verzorgt door OT en TO. Deze beide bekende gala personages vertolkt door Theo Geerlink en Paul Hannink vertelden over hun reis naar het wk voetbal afgelopen zomer. Ze gingen met het vliegtuig en kwamen op een struisvogel terug wat natuurlijk hilarische verhalen opleverde. Het deel voor de pauze werd afgesloten door “Ik hou van holland” met hun “Polonaise hollandaise”. Deze zanggroep bestaande uit Ans Detert oude Weme, Christie Withag, Ben Senger, Bennie Veldhuis, Francie Wilthuis en Sandra Nieuwenhuis bracht een live gezongen medley op de bühne, waarbij de zaal uit volle borst mee zong.

J.C.V. de Dwarsliggers openden het tweede deel van de gala met  hun datingshow. Met een bijna perfecte persiflage op een aantal bekende Deurningers wisten zij de lachers op hun hand te krijgen. Uiteidelijk was het echter clown Bassie die er met de dame in kwestie vandoor ging. De derde dansgroep van de Nettelkörnkes was als tweede na de pauze aan de beurt. De Nettelwichter lieten een geweldige dans zien wat hen veel waarding van de zaal opleverde. De Appies zorgen elk jaar met hun mimeact voor een mooi optreden, maar met hun optreden “In concert” waren ze een van de hoogtepunten van de gala 2012. De wijze waarop dit viertal ( Frank Wiggers, Jurgen Burink, Björn Kroeze en Maik van Rijn) piano speelt en als tenoren over het podium beweegt mag toch als zeer bijzonder gezien worden. Dit leidde bij menig toeschouwer tot enthousiasme en bewondering, maar ook tot verbazing over de vraag hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. De voorlaatste act werd verzorgd door de Nettelmutsen. De leidsters van de dansgroepen lieten zien dat ze zelf het dansen nog niet verleerd zijn en met een viertal speciale gasten aan het einde van hun dans zorgden ze ook nog voor de nodige hilariteit. Net zoals voorgaande jaren zorgde Remco Kerkhof Jonkman voor het afsluitende optreden. Hij kwam dit jaar als gynaecoloog het podium op wat uiteraard te maken had met de geboorte van zijn dochter Britt op 3 januari jongstleden. Als gynaecoloog vertelde hij over een aantal bekende Deurningers die in zijn praktijk langs kwamen. Zijn sterke buut sloot hij af met een mooi gedicht over zijn belevenissen als kersverse vader.

De gala werd afgesloten met een grote finale en het zingen van het finalelied dat door de groep “Ik hou van Holland” in een nieuw jasje is gegoten. De presentatie van de drie avonden was in handen van Gerald Moleman en Roy Spekhorst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen berichten


Plaats bericht


Je moet zijn ingelogd om een bericht te plaatsen.

« »