Hoogheden 2013; Prins Pelle en Adjudant Bart

Door op in

Hoogheden 2013; Prins Pelle en Adjudant Bart

Prins Pelle en Adjudant Bart hoogheden 2013 bij C.V. De Nettelkörnkes uit Deurningen.

 

Op vrijdagavond 4 januari werd het prinsenbal van C.V. De Nettelkörnkes gehouden in de nieuwe zaal van Café Pelle’s in Deurningen. Na de officiële opening om 20.11 uur werd er om 20.15 uur begonnen met het afvoeren van de Hoogheden van 2012, Prins Harold en Adjudant Léon. Nadat zij bedankt waren voor de manier waarop zij het carnaval in 2012 geleid hebben kregen ze nog een laatste polonaise en een optreden van dansgroep “De Netteldeernkes”. De Hoogheden werden ontdaan van hun steek, prinsenjas en scepter en gaan vanaf dat moment door het leven als Oud Hoogheden. Oud-Prins Harold werd daarop opgenomen in de Garde van Oud-Prinsen. Hij kreeg de versierselen die hierbij horen opgespeld door de voorzitter van de Garde van Oud-Prinsen van De Nettelkörnkes. Oud-Adjudant Léon trad toe tot het Genootschap van Oud-Adjudanten “De Nettelkeerls”. Ook hij kreeg de hierbij horende versierselen uitgereikt door de voorzitter van het genootschap. Daarna werden zij door de Raad van Elf op een ludieke wijze afgevoerd naar het anonieme carnavalsbestaan. De beide heren werden in een monteurs outfit gehesen en kregen allerlei benodigdheden om de lekke band van de Prinsenwagen te repareren. Aangezien de hoogheden echte kantoormensen zijn is de Raad van Elf zeer benieuwd naar het resultaat. Hopelijk is de wagen tijdig gereed voor de optocht van 2013. Dit alles vond plaats onder begeleiding van de Lemselose kapel Lavasjkierie.

 

Om elf minuten voor tien was het tijd voor de opkomst van de Hoogheden van 2013. Na een paar weken gissen en raden kwam er aan alle onzekerheid een einde. Als laatste aanwijzing werd “Er staat een paard in gang” ten gehore gebracht door de drive inn. Deze plaat werd echter snel onderbroken door DJ Marc Gerritsen. Hij nam het heft in handen en zorgde voor een geweldige trance-mix. Na enige minuten werd het levensgrote Nettelkörnke met daarin de nieuwe Prins en Adjudant door de Raad van Elf naar binnen gebracht. Onder de stevige klanken van DJ Marc kwam na enige tijd de volgende aanwijzing binnen in de vorm van een onherkenbare groep mensen geheel in wit gekleed. Later bleken dit de familieleden van de Hoogheden te zijn. Alle aanwezigen speculeerden over wie de hoogheden wel niet zouden zijn, maar nog voordat de meesten daar uit waren werd het Nettelkörnke geopend en verscheen als eerste Adjudant Bart met in zijn kielzog Prins Pelle. Zij werden enthousiast begroet door alle aanwezigen en namen meteen het voortouw in de grote polonaise.

 

Prins Pelle is Ben Pelster. Ben is 42 jaar en is getrouwd met Sandra Thijert. In het dagelijks leven is hij begeleider in de dagbesteding. Motorrijden is een grote hobby van hem. Hij dart in competitieverband bij Café Pelle’s en mag ook graag op jacht gaan. Ook besteed hij samen met Sandra veel tijd aan hond Bram.

 

Adjudant Bart is Bart Kienhuis. Bart is 38 jaar en getrouwd met Renate. Samen hebben ze 3 kinderen; Brent van 9, Berit van 7 en Morris van 5 jaar. Hij is eigenaar van KienhuisGebiedsontwikkeling BV. Dit bedrijf richt zich op het leveren van management en advies op het vlak van stedelijke gebeids ontwikkeling. Bart mag in zijn vrije tijd graag de 5/6 jarigen van DSVD begeleiden. Ook kan hij zijn energie kwijt bij het fitnessen en het mountainbiken.

 

De Hoogheden zijn al jaren kameraden van elkaar. Ze kennen elkaar al ruim 20 jaar. Beiden zijn ze grote liefhebbers van muziek. Met name trance geniet hun voorkeur, maar ook het bezoeken van rock en pop concerten is aan hun wel besteed. Daarnaast mogen ze ook graag samen met hun vrouwen naar cabaretvoorstellingen gaan. Naast kameraden zijn de hoogheden sinds 6 jaar zelfs buren van elkaar aan de Bekkenhof in Deurningen.

 

Na de bekendmaking werden de Prins en Adjudant officieel geïnstalleerd als hoogheden voor 2013. Dit gebeurde door het omhangen van de Prinsenketting en de Adjudantenketting. Uiteraard hebben Prins Pelle en Adjudant Bart ook verschillende goede voornemens voor zichzelf en het dorp Deurningen in hun regeringsjaar. Dat droegen zij voor in hun proclamatie. Deze eindigde met het motto waaronder Prins Pelle en Adjudant Bart carnaval in Deurningen gaan vieren:

 

Efn gen trance of rockfestival, dizze Bekk’nhofboyz goat dit joar veur Carnaval!”

 

Nadat het motto bekend was werden de eerste onderscheidingen uitgereikt. Daarop namen blaaskapel “Lavasjkierie” en Drive inn “Dos Amigos”  het heft in handen en lieten hun muzikale kunsten los op de zaal. Ver na middernacht verdwenen de laatste feestvierders naar huis.

« »