Eerste OpBokBal Succes

Door op in

Eerste OpBokBal Succes

Deurningen- CV de Nettelkörnkes en JCV de Dwarsliggers hebben de handen ineen geslagen en op 11 december 2015 jl. een grandioos OpBokBal in café Pelles georganiseerd. Tijdens dit eerste gezamenlijke aftreden kwam er dan echt een einde aan het regeringsjaar van jeugdhoogheden Prins Rein & Adjudant Robin, King Rick & Admiraal Milou en Prins Jan II & Adjudant Anne. Blaaskapel Lavasjkierie leidde de avond feestelijk in en de presentatie van de avond was in handen van Gerald Moleman. De jeugdcommissie trapte af, Prins Rein en Adjudant Robin werden bedankt door Ivo Aarninkhof, lid van de commissie. De Raad van 11 legden vervolgens het vuur aan de schenen van hun jeugdhoogheden. Uiteindelijk werden ze ontdaan van hun steek en cape en moesten ze een laatste optreden verzorgen, verkleed als dansmarietjes.
Daarna was het tijd voor het gezamenlijke aftreden van de hoogheden van de Nettelkörnkes en de Dwarsliggers. Voorzitters Rick Tijert en Ilse Taken bedankten de hooghedenkoppels voor het afgelopen carnavalsjaar waarna de koppels zelf de gelegenheid kregen om een laatste woord te houden. De scepter werd vervolgens afgenomen en de veren werden door beulen van de hoeden gehakt. Na de pauze, die door Lavasjkierie muzikaal werd ingevuld, werden de hoogheden ronde na ronde ontdaan van hun kleding. Uiteindelijk gingen Rick en Milou als blinde en blindengeleidehond van het podium af en verlieten Jan en Anne als haring en viswijf de zaal. Het feest ging nog enkele uren door met een verrassingsoptreden van zanger Geert.
Op 2 januari 2016, vanaf 20:00 uur in café Pelle’s komen de nieuwe hoogheden van CV de Nettelkörnkes op. De basisschool presenteert op 8 januari hun nieuwe hoogheden en diezelfde avond maken de hoogheden van JCV de Dwarsliggers vanaf 21:00 uur hun entree in café Pelle’s.

« »