Hoogheden 2016; Prins André & Adjudant Hugo

Door op in

Hoogheden 2016; Prins André & Adjudant Hugo

Prins André en Adjudant Hugo hoogheden 2016 bij C.V. De Nettelkörnkes uit Deurningen.

Op zaterdagavond 2 januari werd het prinsenbal van C.V. De Nettelkörnkes gehouden in zaal Pelle’s in Deurningen. Dit jaar in een deels andere opzet dan voorgaande jaren, aangezien de Hoogheden van 2015 al afgetreden waren op het OpBokBal van 11 december jongstleden. Na de officiële opening om 20.11 uur werd er om 20.15 uur begonnen met een nieuw gedeelte tijdens het prinsenbal; het officieel installeren van nieuwe bestuurleden en leden van de Raad van Elf. Door de voorzitter van de Nettelkörnkes, Rick Tijert, werd een nieuw bestuurlid geïnstalleerd. Jeroen oude Smeijers is onlangs toegetreden tot het bestuur en door het opspelden van de verenigingsonderscheiding is dat nu officieel bekrachtigd.

Ondanks dat de Hoogheden van 2015 al afgetreden zijn op het OpBokBal willen de Nettelkörnkes natuurlijk niet definitief afscheid nemen van deze heren binnen de vereniging. Daarom werd als eerste Oud Prins Jan II gevraagd door de secretaris van de Garde van Oud-Prinsen, Raymond Vrielink, om toe te treden tot dit illustere genootschap. Met het opspelden van de bijbehorende versierselen en het teruggeven van de steek die zij een jaar lang hebben mogen dragen is het toetreden een feit. Daarop was het woord aan Oud Adjudant Louis Golbach. Als voorzitter van het genootschap van Oud Adjudanten; de Nettelkeerls, had hij de eer om Oud Adjudant Anne te vragen om toe te treden tot het genootschap. Ook Anne kreeg zijn steek terug en werden er bij hem de bijhorende versierselen opgespeld waardoor zijn lidmaatschap ook een feit was.

Om elf minuten over negen was het tijd voor de opkomst van de Hoogheden van 2016. Na een paar weken gissen en raden kwam er aan alle onzekerheid een einde. Met nog een aantal laatste aanwijzingen werd de spanning in de zaal opgevoerd. De Hoogheden werden verscholen in een levensgroot Nettelkörnke binnengebracht. Een laatste film werd ingestart waarbij er steeds meer aanwijzingen over de identiteit van de Hoogheden duidelijk werd. Daarop werden de Hoogheden aangekondigd. Als eerste kwam Adjudant Hugo te voorschijn met in zijn kielzog Prins André. Zij werden enthousiast begroet door alle aanwezigen en namen meteen het voortouw in de grote polonaise.

Prins André is André Mensink. André is 34 jaar en is getrouwd met Sharon. Samen hebben ze 2 kinderen; Nouk en Saar. Andre is in het dagelijks leven werkzaam als project engineer bij Riwo Engineering B.V. in Oldenzaal. Naast zijn drukke baan pakt hij wekelijks zijn trainingen en wedstrijden mee bij het 5e van DSVD-voetbal. Ook mag hij graag elk jaar de pistes onveilig maken op de ski’s.

Adjudant Hugo is Hugo Eshuis. Hugo is ook 34 jaar en woont samen met Jorien. Samen hebben ze 2 kinderen; Teun en Fien. In het dagelijks leven is hij werkzaam als planner bij Bolk transport bv. Daarnaast steekt hij ook nog heel wat uren in het boeren leven als hobbyboer. Ook Adjudant Hugo voetbalt bij DSVD en wel in het tweede sterrenelftal. Daarnaast mag hij ook graag skiën.

De Hoogheden kennen elkaar al jaren en zijn kameraden van elkaar. Beiden delen ze de voorliefde voor de muziek van de band Normaal en gaan ze elk jaar gezamenlijk skiën. Samen zullen ze dit jaar in de polonaise voorop gaan als Prins André en Adjudant Hugo. Het 50ste hooghedenpaar van CV. De Nettelkörnkes.

Na de bekendmaking werden de Prins en Adjudant officieel geïnstalleerd als Hoogheden voor 2016. Dit gebeurde door het omhangen van de Prinsenketting en de Adjudantenketting. Uiteraard hebben Prins André en Adjudant Hugo ook verschillende goede voornemens voor zichzelf en het dorp Deurningen in hun regeringsjaar. Dat droegen zij voor in hun proclamatie. Deze eindigde met het motto waaronder Prins André en Adjudant Hugo carnaval in Deurningen gaan vieren:

“Van Normaal töt op de ski, bi-j oons geet d’r gas bie!”

Nadat het motto bekend was werden de eerste onderscheidingen uitgereikt. Ook kregen de Hoogheden de eerste exemplaren van van het verenigingsmagazine ’t Nettelkörnke overhandigd door de redactie. Daarop nam blaaskapel “Lavasjkierie” het heft in handen. Zij lieten hun muzikale kunsten los op de zaal. Ver na middernacht verdwenen de laatste feestvierders naar huis.

Zondag wachten reeds de eerste officiële taken voor Prins André en Adjudant Hugo. Om 13.30 uur werd op het St. Plechelmusplein het symbool van de vereniging, “’t Nettelkörnke”, geïnspecteerd. Vervolgens werd bij de entree van de Deurningen de put geïnspecteerd. Daarna werden de gevelversieringen die door de technische commissie aangebracht waren bij zowel het huis van de Prins als de Adjudant onthuld.

Rond 15.30 uur werd de buitenresidentie, café restaurant Siemerink, geopend samen met familie, vrienden, buren en Nettelkörnkes”. Dansgroep “de Netteldeernkes” en kapel “Lavasjkierie” zorgden hierbij voor de feestelijke ondersteuning.

Komende zaterdag 9 januari wacht de Hoogheden een bijzonder feest. Dan vindt namelijk de 23e editie van het Noaberbal plaats. De Hoogheden en verenigingen van de oude gemeente Weerselo ( CV de Knollentrekkers uit Weerselo, ’n Lesten Stuuver uit Rossum, De Buisman’s Kearls uit Saasveld en De Nettelkörnkes uit Deurningen) presenteren zich dan aan elkaar. Dit alles gebeurt bij zaal Ensink in Weerselo vanaf 20.00 uur.

« »