Prins Mart & Prinses Tess hoogheden van Basisschool Willibrordus

Door op in

Prins Mart & Prinses Tess hoogheden van Basisschool Willibrordus

Vrijdag 8 januari stond in de agenda van bijna alle leerlingen van Basisschool Willibrodus in Deurningen met rood aangegeven; wie zouden toch de nieuwe hoogheden worden voor 2016. Na weken van campagne voeren door de deelnemende koppels uit groep 8 was het voor hen erop of eronder. De stemmen waren geteld, maar dat was nog niet genoeg. Om in aanmerkingen te komen om tot jeugdhoogheden uitgeroepen te worden moesten de overgebleven koppels meedoen aan enkele spellen waarbij de nodige punten te verdienen waren. Om 13.30 uur was het eindelijk zo ver. Nadat alle koppels nog 1 keer waren voorgesteld aan alle klassen en verdere aanwezigen en ze allen nog 1 keer hun motto mochten voordragen was de eer van het bekendmaken gegund aan de hoogheden van de Nettelkörnkes; Prins André & Adjudant Hugo. Ze deden dit samen met een tweetal leden van het viermanschap van de Dwarsliggers omdat de hoogheden van de Dwarsliggers pas ’s avonds bekend werden gemaakt. De Hoogheden wisten het enorm spannend te houden, maar uiteindelijk volgde de uitslag. De Hoogheden van de Nettelkörnkes en de afvaardiging van de Dwarsliggers kregen de cape’s en steken van de jeugdhoogheden in handen en maakten daarop onder luid applaus van de aanwezigen bekend dat dit jaar Prins Mart (Munster ) & Prinses Tess (Wennink) de gelukkigen zijn geworden. De hoogheden voeren het jeugdcarnaval aan onder hun motto; “Met Tess oet Hassel en Mart van boet’nof, geet met carnaval het dak d’r of”. Vervolgens werd de raad van elf bekend gemaakt.
Op maandag 11 januari zijn de jeugdhoogheden vervolgens officieel geïnstalleerd. Bij de thuisresidentie van Prinses Tess werden de jeugdhoogheden voor het eerst helemaal in hun Prinsenpak gestoken en met het omhangen van de onderscheiding en het uitreiken van de scepter was de officiële installatie een feit. De eerste officiële taak van het duo was natuurlijk het uitreiken van de eerste onderscheidingen aan de directe familie. Ook Prins AndréI & Adjudant Hugo van de Nettelkörnkes en Queen Lyke & Admiraal Sybren van de Dwarsliggers waren aanwezig en werden opgenomen in de huisorde van de Basisschool Willibrordus. Door het onthullen van een bord in de voortuin opende Prinses Tess vervolgens haar eigen thuisresidentie. De jeugdhoogheden en hun gevolg gingen daarop naar Basisschool Willibrordus op daar hun residentie te openen wat gebeurde door het onthullen van het splinternieuwe residentiebord. Daarna vervolgde het gezelschap hun weg richting de thuisresidentie van Prins Mart. Deze thuisresidentie werd in gebruik genomen door het onthullen van een mooi bord in de voortuin door Prins Mart. Eenmaal binnen reikten de jeugdhoogheden nog een aantal onderscheidingen uit waarna het feest zich nog even voortzette.
De jeugdhoogheden hebben een druk programma in het verschiet liggen de komende weken. Zo zullen de jeugdhoogheden aanwezig zijn bij de carnavalsviering in de St. Plechelmuskerk op zondag 24 januari en het Frühshoppen bij Café Pelle’s. Op vrijdag 29 januari zullen de jeugdhoogheden hun eigen feestresidentie Hades openen om daar te kunnen genieten van de vele polonaises en spelletjes. Op zaterdag 30 januari zullen ze meestrijden om de titel Twentse Jeugdprins in Enschede. Al met al hebben de jeugdhoogheden dus een druk programma voor de boeg.

« »